Τζων Κέννεντυ 115

555 35, Πυλαία, Θεσσαλονίκη

+30 2310 475 662

Καθημερινές : 9:00 - 14:00

info@hcds.gr

https://hcds.gr/epikoinonia/

29o Πανελλήνιο Πνευμονολογικό Συνέδριο – Ε.Π.Ε.

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Το φετινό πανελλήνιο πνευμονολογικό συνέδριο πραγματοποιείται εν μέσω πρωτόγνωρων συνθηκών που δημιουργεί η πανδημία της COVID19. Η ειδικότητα βρέθηκε στο επίκεντρο της προσπάθειας αντιμετώπισης της πανδημίας και πανθομολογούμενα ανήλθε στο ύψος των περιστάσεων με όπλο το υψηλό επιστημονικό κύρος και το αίσθημα καθήκοντος που χαρακτηρίζει τα μέλη της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας. Η μονοπώληση του επιστημονικού ενδιαφέροντος από την COVID19 είχε ως παράπλευρη απώλεια την αναστολή οποιασδήποτε άλλης εκπαιδευτικής δραστηριότητας. Στο προσεχές συνέδριο θα αναφερθούν τα νεότερα δεδομένα της πανδημίας και η Ελληνική εμπειρία θα αναλυθεί από τους ανθρώπους της ‘πρώτης γραμμής’ με συνοπτικό και περιεκτικό τρόπο. Όμως θεωρούμε ότι πρέπει το 29o Πανελλήνιο Πνευμονολογικό Συνέδριο, μετά τον εκτροχιασμό των τελευταίων μηνών, να αποτελέσει το έναυσμα για την προοδευτική επιστροφή της ειδικότητας στην επιστημονική και εκπαιδευτική ‘κανονικότητα’.Ως εκ τούτου στο συνέδριο θα αναπτυχθούν όλα τα θέματα που άπτονται της ειδικότητας, με την επιστημονική επάρκεια και εγκυρότητα που ανέκαθεν χαρακτήριζε το Πανελλήνιο Πνευμονολογικό Συνέδριο. Επιπλέον, μετατρέποντας εν μέρει την κρίση σε ευκαιρία,το συνέδριο έχει εξασφαλίσει τη συμμετοχή πολλών διεθνώς καταξιωμένων ξένων ομιλητών που θα συμμετέχουν είτε με φυσική παρουσία, είτε διαδικτυακά.

Πρωταρχική όμως σημασία για την ΕΠΕ έχει η προστασία των συνέδρων και διαβεβαιώνει ότι οι συνθήκες διεξαγωγής του συνεδρίου θα πληρούν με το παραπάνω τις οδηγίες και τα επίσημα πρωτόκολλα ασφαλούς διεξαγωγής επιστημονικών συνεδρίων. Επί του παρόντος σύμφωνα με τις συνθήκες και οδηγίες το συνέδριο προγραμματίζεται να γίνει με υβριδικό τρόπο που θα επιτρέπει τόσο την φυσική παρουσία, όσο και την εξ’ αποστάσεως διαδικτυακή παρακολούθηση. Η οργανωτική επιτροπή εν τούτοις θα παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις και είναι προετοιμασμένη να τροποποιήσει τις συνθήκες διεξαγωγής του συνεδρίου σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα και γνώμονα μόνο την ασφάλεια όλων. Ελπίζουμε να ανταλλάξουμε τις εμπειρίες, τις απόψεις και τους φόβους μας δια ζώσης και να προετοιμαστούμε εν όψει ενός ιδιαίτερου και δύσκολου χειμώνα.

 

Σπυρίδων Ζακυνθινός

Πρόεδρος Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας


δείτε περισσότερα στην σελίδα του
29o Πανελλήνιου Πνευμονολογικού Συνεδρίου

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

στοιχεία σύνδεσης

Kατηγορίες

Recent Posts

Ιστορικό

κοινοποιήστε στο :

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on skype
Skype
Share on email
Email