Ιωάννη Κρανιδιώτη 2

555 35, Πυλαία, Θεσσαλονίκη

+30 2310 475 662

Καθημερινές : 9:00 - 14:00

info@hcds.gr

https://hcds.gr/epikoinonia/

31ο Πανελλήνιο Πνευμονολογικό Συνέδριο, ΕΠΕ

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Σας καλωσορίζω στην ιστοσελίδα του 31ου Πανελληνίου Πνευμονολογικού Συνεδρίου που θα γίνει στην Αθήνα από 8-11/12/2022. Η ειδικότητα της Πνευμονολογίας αναγνωρίστηκε στην περίοδο της πανδημίας ως η ειδικότητα αιχμής στη διαχείριση της. Η Πνευμονολογία όμως είναι μια πολυσχιδής ειδικότητα που ασχολείται με μια πλειάδα παθήσεων με τις περισσότερες από αυτές να είναι καίριες στη διατήρηση της δημόσιας υγείας. Φέτος θα κάνουμε ένα συνέδριο που θα είναι ιδιαίτερα διαδραστικό, θα έχει αποτύπωση της συνεργασίας της ειδικότητας με τις άλλες ειδικότητες αλλά και με τη κοινωνία.  Θα δείξει το κομβικό ρόλο του Πνευμονολόγου όχι μόνο στη διαχείριση των παθήσεων του αναπνευστικού, όχι μόνο στην συνεργασία με τις άλλες ειδικότητες αλλά και τον κοινωνικό ρόλο της ειδικότητας μια και θα αποτυπώσει την εξωστρεφή συνεργασία με κοινωνικούς φορείς πάντα στο πλαίσιο της πρόληψης και της αναγνώρισης της ειδικότητας στο ευρύ κοινό. Φέτος στη τελετή έναρξης θα τιμήσουμε τον καθηγητή του Imperial Peter J Barnes. Τον επιστήμονα με τις περισσότερες δημοσιεύσεις και αναφορές παγκοσμίως για την ειδικότητα μας. Ένα δικό μας άνθρωπο που αγαπάει την Ελλάδα και ήταν και είναι δάσκαλος για πολλούς από εμάς. Φυσικά όπως γίνεται τα τελευταία 3 χρόνια θα είναι μαζί μας ο πρόεδρος της ERS αποτυπώνοντας έτσι την αρίστη συνεργασία της ΕΠΕ με την κορυφαία παγκοσμίως επιστημονική εταιρία της ειδικότητας μας. Το συνέδριο για 2η συνεχή χρονιά οργανώνεται κατά βάση από τις ομάδες εργασίας της Εταιρίας που έχουν αποκτήσει ένα σημαντικό ρόλο στα διοικητικά δρώμενα της ΕΠΕ.

Με αυτές τις συνθήκες το επόμενο συνέδριο της ειδικότητας μας θα συνεχίσει το δυναμικό του χαρακτήρα ταυτιζόμενο με τον νέο χαρακτήρα της εταιρίας. Θα είναι περισσότερο εξωστρεφές αποτυπώνοντας τη συνεργασία με άλλες επιστημονικές εταιρίες, θα έχει μια δυναμική συμμετοχή από ξένους ομιλητές,  θα αποτυπώνει το σημαντικό ρόλο των ομάδων εργασίας και φυσικά θα διαπραγματευτεί το ευρύ φάσμα της ειδικότητας μας σε φροντιστήρια, στρογγυλές τράπεζες, διαλέξεις και παρουσιάσεις ερευνητικών εργασιών.

Με αυτές τις σκέψεις σας καλώ να υποστηρίξουμε όλοι το Πανελλήνιο Συνέδριο της ειδικότητας μας και να δώσουμε ένα δυναμικό ραντεβού τον Δεκέμβριο του 2022 επιβεβαιώνοντας τον χαρακτηρισμό “Πνευμονολογία – Ειδικότητα πρώτης γραμμής”.

 

Στέλιος Λουκίδης

Καθηγητής Ιατρικής ΕΚΠΑ
Πρόεδρος ΕΠΕ

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

στοιχεία σύνδεσης

Categories

Social Media Pages

Recent Posts

Archives

κοινοποιήστε στο :

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Skype
Email