Ιωάννη Κρανιδιώτη 2

555 35, Πυλαία, Θεσσαλονίκη

+30 2310 475 662

Καθημερινές : 9:00 - 14:00

info@hcds.gr

https://hcds.gr/epikoinonia/

4 Φεβρουαρίου – Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου

Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου η  4η  Φεβρουαρίου και η ΕΝΘΕ τιμά τη μέρα αυτή έμπρακτα,  συνεχίζοντας με μεγάλη επιτυχία το «ΜΕΛΙΤΗ», την πανελλήνια εκστρατεία της ευαισθητοποίησης του πολίτη για την έγκαιρη διάγνωση και οριστική θεραπεία του καρκίνου του πνεύμονα, της πλέον θανατηφόρας αυτής νόσου, την πρώτη στη χώρα μας σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση.

Μέχρι τη στιγμή αυτή η δράση ολοκληρώθηκε σε 12  δήμους, 9 στο Ν. Αττικής, 2 στο Ν. Θεσσαλονίκης και 1 στο Ν. Θεσπρωτίας, ενώ έχει ήδη προγραμματιστεί σε άλλους 60 πανελλήνια. Τη δράση υποστηρίζουν έμπρακτα πάνω από 100 συνάδελφοι, μεταφέροντας το σωτήριο μήνυμα «Η ΠΡΟΛΗΨΗ ΣΩΖΕΙ», με τη διενέργεια της χαμηλής δόσης αξονικής τομογραφίας θώρακα, προλαμβάνοντας έτσι τον καρκίνο σε πολύ αρχικά στάδια πριν ακόμα εκδηλωθούν συμπτώματα.

Τις ομιλίες παρακολούθησαν με έκδηλο ενδιαφέρον εκατοντάδες συμπολίτες μας, και με τις ηγεσίες των δήμων να επαναλαμβάνουν διαρκώς το μήνυμα της πρόληψης μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα τους, σε όλους τους δημότες τους.

Η ΕΝΘΕ δεν σταματάει εδώ αλλά, με όραμα και ευαισθησία, αφιερώνει μεγάλο μέρος του πανελληνίου συνεδρίου της, τον προσεχή Μάιο, στην έγκαιρη διάγνωση και θεραπεία του καρκίνου του πνεύμονα με τη φυσική παρουσία λαμπρών διεθνών επιστημόνων, οι οποίοι θα μεταφέρουν τη γνώση τους σε σημαντικά και επίκαιρα θέματα της ογκολογίας του πνεύμονα, μεταξύ των οποίων οι καθηγητές Kelvin Lau, Clinical Lead in Thoracic Surgery and Consultant Thoracic Surgeon at St Bartholomew’s Hospital Λονδίνου,  Samy Lachkar, Head of the Bronchoscopy Unit στη Παν/κή κλινική της Ρουέν και Stefano Gasparini, πρόεδρος της παγκόσμιας εταιρείας επεμβατικής πνευμονολογίας (WABIΡ)

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

στοιχεία σύνδεσης

Categories

Social Media Pages

Recent Posts

Archives

κοινοποιήστε στο :

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Skype
Email