Ιωάννη Κρανιδιώτη 2

555 35, Πυλαία, Θεσσαλονίκη

+30 2310 475 662

Καθημερινές : 9:00 - 14:00

info@hcds.gr

https://hcds.gr/epikoinonia/

6ο Πανελλήνιο Συνέδριο Νοσημάτων Θώρακος | Θεσσαλονίκη , Μάιος 2023
Απολογισμός

6ο Πανελλήνιο Συνέδριο Νοσημάτων Θώρακος

Απολογισμός

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία το 6ο Πανελλήνιο Συνέδριο Νοσημάτων Θώρακος, που πραγματοποιήθηκε στις 25-27 Μαΐου 2023, στη Θεσσαλονίκη, υπό τη διοργάνωση της ΕΝΘΕ.

Μεταξύ των θεμάτων του συνεδρίου, ξεχώρισαν η έγκαιρη διάγνωση και αντιμετώπιση του καρκίνου του πνεύμονα, οι σύγχρονες θεραπείες του βρογχικού άσθματος, οι νεότερες εξελίξεις στη ΧΑΠ, οι μετα-covid λοιμώξεις και οι διάμεσες πνευμονοπάθειες.

Το συνέδριο φέτος περιλάμβανε διαλέξεις από διακεκριμένους επιστήμονες του εξωτερικού όπως ο S. Gasparini, Professor of Respiratory Medicine, Università Politecnica delle Marche Medical School, Πρόεδρος της Παγκόσμιας Εταιρείας Βρογχολογίας και Επεμβατικής Πνευμονολογίας, (WABIP), η M. Bezzi, Διευθύντρια Επεμβατικής Πνευμονολογίας στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Brescia, ο S. Lachkar, Επεμβατικός Πνευμονολόγος, Διευθυντής του Τμήματος Επεμβατικής Πνευμονολογίας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Rouen και ο K. K. W. Lau, Θωρακοχειρουργός, Διευθυντής στο Νοσοκομείο St Bartholomew στο Λονδίνο.

Φιλοξενήθηκαν δύο εκπαιδευτικά σεμινάρια:

  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΔΙΑΚΟΠΗΣ ΚΑΠΝΙΣΜΑΤΟΣ, ΕΠΕ-ΕΝΘΕ, Οργάνωση Ιατρείων Διακοπής Καπνίσματος για το 2023 σε συνεργασία με το Ιατρείο Διακοπής Καπνίσματος της Κλινικής Αναπνευστικής Ανεπάρκειας ΑΠΘ
  • ΚΛΙΝΙΚΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΒΙΟΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ

Παρουσιάστηκαν 46 ερευνητικές εργασίες με τη μορφή προφορικής ανακοίνωσης και απονεμήθηκαν βραβεία στις τρείς καλύτερες.

Την τελετή έναρξης τίμησαν καταξιωμένοι επιστήμονες του ακαδημαϊκού και πολιτικού κόσμου. Τιμήθηκαν τρεις διακεκριμένοι Πνευμονολόγοι, για την πολύτιμη συνεισφορά τους στην ανάδειξη της ειδικότητας της Πνευμονολογίας, ως τέως Πρόεδροι της Ευρωπαϊκής Πνευμονολογικής Εταιρείας, ERS:

α) η πρώην Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας, τ. Συντονίστρια – Διευθύντρια 7ης Πνευμονολογικής Κλινικής ΓΝΝΘΑ “Σωτηρία”, κα Ασημίνα Γκάγκα

β) ο Ομότιμος Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών και McGill, Διοικητής Ιδρύματος ΘΩΡΑΞ, Σύμβουλος Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και Μέλος της Ακαδημαϊκής Κοινότητας, κ. Χαράλαμπος Ρούσσος

γ) ο Ομότιμος Καθηγητή Πνευμονολογίας Πανεπιστημίου Κρήτης κ. Νικόλαος Σιαφάκας

Ιδιαίτερη τιμή για την Οργανωτική Επιτροπή ήταν η διεξαγωγή εναρκτήριας ομιλίας με τίτλο Ποντιακός Ελληνισμός: Θεσσαλονίκη – Καλαμαριά – Πανόραμα από τον Ομότιμο Καθηγητή Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας κ. Φωτιάδη Κωνσταντίνο.

Το Συνέδριο, παρακολούθησαν περισσότεροι από 650 σύνεδροι από όλη την Ελλάδα, από τους οποίους περί τους 400 συμμετείχαν με φυσική παρουσία.

Ευχαριστούμε όλους τους χορηγούς και υποστηρικτές για την ουσιαστική συμβολή τους στη διεξαγωγή του 6ου Πανελληνίου Συνεδρίου Νοσημάτων Θώρακος καθ’ όλη την διάρκεια των προετοιμασιών.

Τη διοργάνωση στήριξαν:

Εικόνα1

Τέλος, ιδιαίτερες ευχαριστίες οφείλουμε στην εταιρία Medevents.gr για την εξαιρετική συνεργασία και την άρτια υλοποίηση του συνεδρίου.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

στοιχεία σύνδεσης

Categories

Social Media Pages

Recent Posts

Archives

κοινοποιήστε στο :

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Skype
Email