Ιωάννη Κρανιδιώτη 2

555 35, Πυλαία, Θεσσαλονίκη

+30 2310 475 662

Καθημερινές : 9:00 - 14:00

info@hcds.gr

https://hcds.gr/epikoinonia/

7ο Πανελλήνιο Συνέδριο Νοσημάτων Θώρακος
Απολογισμός, Φωτογραφικό υλικό

7ο Πανελλήνιο Συνέδριο Νοσημάτων Θώρακος

Απολογισμός

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία το 7ο Πανελλήνιο Συνέδριο Νοσημάτων Θώρακος, που πραγματοποιήθηκε στις 16-18 Μαΐου 2023, στη Θεσσαλονίκη, υπό τη διοργάνωση της ΕΝΘΕ.

Το συνέδριο φέτος εστίασε στην Τεχνητή Νοημοσύνη και τις εφαρμογές της στην Ιατρική. Έγκριτοι ιατροί, επιφανείς επιστήμονες και ειδικοί σε θέματα τεχνητής νοημοσύνης από Ελλάδα και εξωτερικό μας εισήγαγαν σε νέες έννοιες, νέες τεχνικές, προληπτικές, διαγνωστικές και θεραπευτικές, και φιλοσοφικά διλήμματα που θα προκύψουν στο άμεσο μέλλον από την καθημερινή εμπλοκή της τεχνητής νοημοσύνης στη διαχείριση του ασθενούς.

Μεταξύ των θεμάτων του συνεδρίου, ξεχώρισαν η έγκαιρη διάγνωση και αντιμετώπιση του καρκίνου του πνεύμονα, οι σύγχρονες θεραπείες του βρογχικού άσθματος, οι νεότερες εξελίξεις στη ΧΑΠ, οι νέες τεχνικές στην επεμβατική πνευμονολογία και οι διάμεσες πνευμονοπάθειες.

Περισσότεροι από 150 επιστήμονες συμμετείχαν στο επιστημονικό πρόγραμμα του συνεδρίου, μεταξύ των οποίων και διακεκριμένοι επιστήμονες του εξωτερικού όπως ο V. Poletti, Professor of Respiratory Medicine, Coordinator of Expert Centre Head of Patient Organization, Ospedale GB Morgagni, ο H. K. Gonuguntla, Consultant Interventional Pulmonologist and Critical Care Specialist, Yashoda Hospitals, Secunderabad και η Κ. Κοντογιάννη, Associate Professor of Respiratory Medicine, Head of the Interventional Pulmonology Unit, “Thoraxklinik” in Heidelberg.

Πραγματοποιήθηκαν με ιδιαίτερη επιτυχία δύο Κλινικά Φροντιστήρια στο ΓΝΘ «Γ. Παπανικολάου: Η Συμβολή της Διαθωρακικής Υπερηχογραφίας στην Κλινική και το Βρογχοσκόπιο μιας χρήσης στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, με τη συμμετοχή έμπειρων πνευμονολόγων.

Παρουσιάστηκαν 40 ερευνητικές εργασίες με τη μορφή προφορικής ανακοίνωσης και απονεμήθηκαν βραβεία στις πέντε καλύτερες με την εισαγωγή κι ενός νέου βραβείου της ολοκληρωμένης κλινικής προοπτικής μελέτης.

Την τελετή έναρξης τίμησαν με την παρουσία τους, ο κ. Π. Μπαμίδης, Καθηγητής Ιατρικής Φυσικής, Ιατρικής Πληροφορικής και Ιατρικής Εκπαίδευσης και Διευθυντής Εργαστηρίου Ιατρικής Φυσικής και Ψηφιακής Καινοτομίας, του Τμήματος Ιατρικής ΑΠΘ, ο κ. Ι. Πήτας, Καθηγητής Τμήματος Πληροφορικής ΑΠΘ, ο κ. Π. Μπογιατζίδης, Διοικητής 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας (Υ.ΠΕ.), ο κ. Γρ. Στρατάκος, Πρόεδρος της European Association for Bronchology and Interventional Pulmonology και η κα Αικ. Αντωνίου, Καθηγήτρια Πνευμονολογίας Πανεπιστημίου Κρήτης και υποψήφια Πρόεδρος της European Respiratory Society.

Το Συνέδριο, παρακολούθησαν περισσότεροι από 550 σύνεδροι από όλη την Ελλάδα, από τους οποίους περί τους 320 συμμετείχαν με φυσική παρουσία.

Ευχαριστούμε όλους τους χορηγούς και υποστηρικτές για την ουσιαστική συμβολή τους στη διεξαγωγή του 7 Πανελληνίου Συνεδρίου Νοσημάτων Θώρακος καθ’ όλη την διάρκεια των προετοιμασιών.

Τη διοργάνωση στήριξαν:

Τέλος, ιδιαίτερες ευχαριστίες οφείλουμε στην εταιρία Medevents.gr για την εξαιρετική συνεργασία και την άρτια υλοποίηση του συνεδρίου.

Φωτογραφικό υλικό

16 Μαΐου 2024 - αίθουσα 1

17 Μαΐου 2024 - αίθουσα 1

17 Μαΐου 2024 - αίθουσα 2

18 Μαΐου 2024 - αίθουσα 1

18 Μαΐου 2024 - αίθουσα 2

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

στοιχεία σύνδεσης

Categories

Social Media Pages

Recent Posts

Archives

κοινοποιήστε στο :

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Skype
Email