Ιωάννη Κρανιδιώτη 2

555 35, Πυλαία, Θεσσαλονίκη

+30 2310 475 662

Καθημερινές : 9:00 - 14:00

info@hcds.gr

https://hcds.gr/epikoinonia/

Μήνυμα υποψηφίου Σταύρου Τρύφων | Εκλογές ΕΝΘΕ

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Κατά τη διάρκεια της θητείας του απερχόμενου ΔΣ της ΕΝΘΕ υπηρέτησα την Εταιρεία μας από τη θέση του Γενικού Γραμματέα.

Όλοι μας ζήσαμε, από το πιο δύσκολο πόστο, την πανδημία του COVID, που ανέδειξε τον αγώνα μας και την αξία της Πνευμονολογίας μας στους ιατρούς των λοιπών ειδικοτήτων, αλλά και στον απλό κόσμο.

Η παλιά ΕΜΠΕΠΘ, μετουσιώθηκε σε ΕΝΘΕ, καθώς άλλαξε το καταστατικό της, όπως είχαμε δεσμευτεί από την πρώτη ημέρα θητείας του παρόντος ΔΣ και έτσι σήμερα έχουμε τη δυνατότητα της ηλεκτρονικής ψήφου και πανελλήνια εκλογική συμμετοχή.

Κατά τη διάρκεια της θητείας των 3 ετών, ως Γενικός Γραμματέας είχα την υποχρέωση να διαμορφώσω – με τη βοήθεια και των λοιπών μελών του 7μελούς ΔΣ – το Επιστημονικό Έργο της Εταιρείας μας.

Η ΕΝΘΕ οργάνωσε περίπου 1-2 εκδηλώσεις κάθε μήνα: ημερίδες, σεμινάρια, hands-on εκπαιδεύσεις, διακλινικά μαθήματα, καθώς και διευρωπαϊκά και παγκόσμια webinar.

Στις πολλαπλές αυτές εκδηλώσεις που ενδεικτικά, περιλάμβαναν σπιρομετρήσεις σε πρωτοβάθμιες υγιειονομικές δομές, ομιλίες, προεδρεία, εργασίες, εκπαιδευτικά σεμινάρια ακόμη και συνεντεύξεις στο site της εταιρείας μας ή σε άλλα ραδιοτηλεοπτικά μέσα, συμμετείχατε ΟΛΟΙ – ιδιώτες, ΕΣΥ, Στρατιωτικοί, Πανεπιστημιακοί ιατροί, κατόπιν πρόσκλησης, επιδεικνύοντας την ανάγκη συμμετοχής και προσφοράς στον αγώνα της επιστημονικής ενημέρωσης αλλά και της συστράτευσης στο μέτωπο αντιμετώπισης της πανδημίας.

Στον κοινό αυτό αγώνα που υπήρξε διαδραστικός και γι’ αυτό εξόχως επιδραστικός και αποτελεσματικός, περάσαμε όλοι μαζί το μήνυμα ότι η Ειδικότητά μας πρωταγωνιστεί, ότι είναι ισχυρή και κυρίαρχη στον χώρο της επιστήμης με ανθρώπινο δυναμικό υψηλού επιπέδου που δεν φείδεται προσπαθειών και δεν κάνει «εκπτώσεις» όταν τίθενται ζητήματα ήθους, επιστημοσύνης, εξέλιξης και προσφοράς.

Ανταποκριθήκαμε, εμείς, ως μέλη του απερχόμενου ΔΣ και εσείς που μας στηρίξατε και μας τιμήσατε σε όλες μας τις προσπάθειες, στην πρόκληση της ενίσχυσης του ρόλου, της παρουσίας και της «εξωστρέφειας» της Πνευμονολογίας μας.

Ενδεικτικά, αναφέρω ότι στο μοναδικό -λόγω των συνθηκών της πανδημίας του κορωνοϊού – Πανελλήνιο Συνέδριο που διοργανώσαμε, ο αριθμός των συμμετεχόντων ιδιωτών ιατρών στο «επιστημονικό πρόγραμμα» ήταν ο μεγαλύτερος αριθμός συμμετοχής σε σύγκριση με οποιαδήποτε διαχρονικά επιστημονική διοργάνωση που έχει πραγματοποιηθεί από την ειδικότητα της Πνευμονολογίας – και αποτέλεσε στη συνέχεια παράδειγμα προς μίμηση πολλών αντίστοιχων εταιρειών. Σας υπενθυμίζω – για όσους ήδη το γνωρίζετε- κάτι που αξίζει να αναφερθεί γιατί καταδεικνύει και τη δυσχέρεια του εγχειρήματος της διοργάνωσης του Συνεδρίου. Το Συνέδριό μας ήταν το 1ο επιστημονικό συνέδριο σε πανελλήνια κλίμακα που πήρε έγκριση πραγματοποίησης δια ζώσης -με τήρηση αυστηρών μέτρων προστασίας- μετά από ενάμιση χρόνο απαγορεύσεων, ύστερα από υποβολή σχετικού αιτήματος του ΔΣ και λήψης έκτακτης «κατ’ εξαίρεση» έγκρισης από τον Καθηγητή κ. Τσιόδρα, ο οποίος μάλιστα την χορήγησε από το Ισραήλ όπου βρισκόταν. Λόγω μάλιστα της αμφίβολης έκβασης που είχε η δραστική αυτή κινητοποίηση του ΔΣ, η αποστολή των προσκλήσεων έγινε μόλις μία εβδομάδα πριν την πραγματοποίηση του Συνεδρίου, το οποίο πέτυχε και ξεπέρασε κάθε προσδοκία χάρη στη δική σας συμμετοχή και στήριξη.

Εν κατακλείδι στοχεύσαμε ψηλά, πετύχαμε πολλά… Το βασικότερο: Μπορέσαμε να υπηρετήσουμε ένα ΚΟΙΝΟ ΟΡΑΜΑ, να θέσουμε έναν ΚΟΙΝΟ ΣΤΟΧΟ… Μπορέσαμε ΜΑΖΙ να μετατρέψουμε την ΕΝΘΕ σε «ΕΝΘΕ μας»!!

Παραμένοντας πιστός σε αυτό το όραμα, θα προσπαθήσω να συνεχίσω αυτήν την προσπάθεια δημιουργίας και εξωστρέφειας με τον ήπιο, μεθοδικό και σταθερό τρόπο που με χαρακτηρίζει, με τη δική σας στήριξη. 

 

Συναδελφικά 

Εκλογές ΕΝΘΕ | Μηνύματα Υποψηφίων Δ.Σ.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

στοιχεία σύνδεσης

Categories

Social Media Pages

Recent Posts

Archives

κοινοποιήστε στο :

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Skype
Email