Ιωάννη Κρανιδιώτη 2

555 35, Πυλαία, Θεσσαλονίκη

+30 2310 475 662

Καθημερινές : 9:00 - 14:00

info@hcds.gr

https://hcds.gr/epikoinonia/

Παγκόσμια Ημέρα Άσθματος

Παγκόσμια Ημέρα Άσθματος

Η Παγκόσμια Ημέρα Άσθματος είναι ένα μεγάλο γεγονός που γιορτάζεται σε όλο τον κόσμο από τους ανθρώπους για να αυξήσει την ευαισθητοποίηση του κοινού σε όλο τον κόσμο σχετικά με τις προφυλάξεις και την πρόληψη του άσθματος. Η εκδήλωση διοργανώνεται κάθε χρόνο σε διεθνές επίπεδο από την GINA (Παγκόσμια Πρωτοβουλία για το Άσθμα) προκειμένου να αυξηθεί η ευαισθητοποίηση για το άσθμα σε όλο τον κόσμο.

Γιορτάζεται σε ετήσια βάση την 1η Τρίτη του Μαΐου.

Η γιορτή του Παγκόσμιου Άσθματος ξεκίνησε για πρώτη φορά το 1998 από την GINA σε περισσότερες από 35 χώρες μετά την πρώτη “Παγκόσμια Συνάντηση Άσθματος” στη Βαρκελώνη της Ισπανίας.

Η GINA διοργανώνει κάθε χρόνο ποικίλα προγράμματα με τη βοήθεια διοργανωτών και συνεργατών όπως οι ομάδες υγειονομικής περίθαλψης και οι εκπαιδευτές άσθματος για να ενθαρρύνουν και να κινητοποιήσουν το κοινό με το θέμα «Είναι ώρα να ελέγξουμε το άσθμα». Η GINA αποφασίζει το θέμα της εορταστικής εκδήλωσης κάθε έτους, καθώς επίσης διανέμει τα υλικά και τους πόρους στους διοργανωτές για την οργάνωση προγραμμάτων.

Διάφοροι επαγγελματίες του τομέα της υγείας, μέλη, εκπαιδευτικοί και άλλοι οργανισμοί υγειονομικής περίθαλψης συμμετέχουν στον εορτασμό παρουσιάζοντας τις δραστηριότητές τους σχετικά με το άσθμα σε πολλούς δημόσιους χώρους, προκειμένου να βοηθήσουν τους ανθρώπους να μειώσουν το βάρος τους από το άσθμα.

Ο έλεγχος της τρέχουσας κατάστασης του άσθματος σε όλο τον κόσμο είναι πολύ απαραίτητος και έχει καταστεί ευθύνη όλων των ιατρικών επαγγελματιών και όχι μόνο των ασθενών. Η διαχείριση του άσθματος απαιτεί συνεργατικές προσπάθειες των ασθενών, των φροντιστών του άσθματος, των επαγγελματιών υγείας, των κοινοτικών ομάδων υγείας και άλλων συστημάτων υγειονομικής περίθαλψης παγκοσμίως.

 

δείτε περισσότερα…

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

στοιχεία σύνδεσης

Categories

Social Media Pages

Recent Posts

Archives

κοινοποιήστε στο :

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Skype
Email