Ιωάννη Κρανιδιώτη 2

555 35, Πυλαία, Θεσσαλονίκη

+30 2310 475 662

Καθημερινές : 9:00 - 14:00

info@hcds.gr

https://hcds.gr/epikoinonia/

Παγκόσμια Ημέρα κατά της Φυματίωσης – 24/3/2023

Η φυματίωση αποτελεί ακόμη και σήμερα τη συχνότερη αιτία θανάτου από λοιμώδες νόσημα παγκοσμίως, προκαλώντας περισσότερους θανάτους από την HIV λοίμωξη και την ελονοσία. Είναι μία νόσος που μεταδίδεται μέσω του αναπνευστικού και  προσβάλει κατά κύριο λόγο, αλλά όχι αποκλειστικά, τα κατώτερα οικονομικά στρώματα. Τις τελευταίες δεκαετίες η νόσος έχει αλλάξει πρόσωπο και εμφανίζεται με ανθεκτικές και πολυανθεκτικές μορφές των οποίων η αντιμετώπιση είναι εξαιρετικά δύσκολη ως αδύνατη. Οι ασθενείς με φυματίωση είναι «ασθενείς χωρίς φωνή», με την έννοια ότι σπάνια γίνεται λόγους για αυτούς στα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας. 

Η Παγκόσμια Ημέρα Φυματίωσης, στις 24 Μαρτίου κάθε έτους, είναι παγκόσμιο γεγονός που στοχεύει στην ευαισθητοποίηση του κοινού και την ενίσχυση των προσπαθειών που καταβάλλονται παγκοσμίως για την πρόληψη και τη θεραπεία της νόσου, κάτω από την επίβλεψη του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Η ΕΝΘΕ ανακοινώνει με μεγάλη ικανοποίηση, την επιλογή του project της εταιρίας RespiFit LTD, συσκευής ανίχνευσης του μυκοβακτηρίου της φυματίωσης διασπαρμένη στον αέρα, στην τελική φάση του διαγωνισμού Καινοτομίας & Τεχνολογίας της Εθνικής Τράπεζας Ελλάδος (δείτε την τελική 10αδα).

Το εν λόγω project είχε χρηματοδοτηθεί από την εταιρεία μας, στο πλαίσιο στήριξης της έρευνας στο χώρο της Πνευμονολογίας.

Θερμά συγχαρητήρια στους ερευνητές και καλή επιτυχία στο τελικό στάδιο.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

blank

στοιχεία σύνδεσης

Categories

Social Media Pages

Recent Posts

Archives

κοινοποιήστε στο :

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Skype
Email