Τζων Κέννεντυ 115

555 35, Πυλαία, Θεσσαλονίκη

+30 2310 475 662

Καθημερινές : 9:00 - 14:00

info@hcds.gr

https://hcds.gr/epikoinonia/

Συστάσεις για την εφαρμογή των αναπνευστικών δοκιμασίων της αναπνοής

Συστάσεις για την εφαρμογή των αναπνευστικών δοκιμασίων της αναπνοής

Η σύγχρονη πανδημία του SARS COVID-19 έχει τροποποιήσει, ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ, το σύνολο των διαγνωστικών και θεραπευτικών πράξεων ΟΛΩΝ των ασθενών ιδίως αυτών που σχετίζονται με την παραγωγή αερολύματος. Από τις πνευμονολογικές πράξεις εκτός από τη βρογχοσκόπηση, οι λειτουργικές δοκιμασίες του αναπνευστικού απαιτούν μια ιδιαίτερη προσοχή ώστε να επιτελούνται με ασφάλεια.

Γενικώς η μακροχρόνια χρήση στα Πνευμονολογικά Ιατρεία των Αναπνευστικών Δοκιμασιών της Αναπνοής (Σπιρομέτρησης) έχει αποδείξει ότι ΔΕΝ μεταδίδει αναπνευστικές λοιμώξεις (πχ. Πνευμονία, φυματίωση, γρίπη) όταν λαμβάνονται τα κατάλληλα μέτρα προφύλαξης. Εκτός αυτού οι διαγνωστικές δοκιμασίες του αναπνευστικού θεωρούνται απαραίτητες σε πολλές περιπτώσεις και πρέπει να γίνονται και στην COVID-19 εποχή με τις κατάλληλες προφυλάξεις.

Οι «Συστάσεις» για τη Σπιρομέτρηση ελέγχθηκαν και υιοθετήθηκαν από το  Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Ν.Θ.Ε. (δεν συνυπογράφηκαν από την κ. Αικ. Μαρκοπούλου).

Υπεύθυνος Σύνταξης: Σταύρος Μ. Τρύφων (Γενικός Γραμματέας ΕΝΘΕ).

Την επιστημονική πληρότητα των «Συστάσεων» επιμελήθηκαν και οι καθηγητές κ.κ. Βασιλακόπουλος Θ., Κωστίκας Κ., Τζανάκης Ν., μετά από σχετικό αίτημα της Ε.Ν.Θ.Ε.

Με βάση τις οδηγίες των Διεθνών Οργανισμών των Πνευμονολόγων  (European Respiratory Society, American Thoracic Society, American Academy of Allergy/Asthma/Immunology, The Primary Care Respiratory Society, Pulmonary Fibrosis Foundation, European Lung Foundation), των Εταιρειών Κατασκευής και Διάθεσης Σπιρομέτρων και του Διεθνούς Οργανισμού Τεχνικών Διενέργειας Αναπνευστικών Δοκιμασιών  (Association of Respiratory Technology and Physiology), η ΕΝΘΕ συστήνει:

ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΑΝΑΠΝΕΥΣΤΙΚΩΝ ΔΟΚΙΜΑΣΙΩΝ ΤΗΣ ΑΝΑΠΝΟΗΣ(site)

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

στοιχεία σύνδεσης

Kατηγορίες

Recent Posts

Ιστορικό

κοινοποιήστε στο :

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on skype
Skype
Share on email
Email