Ιωάννη Κρανιδιώτη 2

555 35, Πυλαία, Θεσσαλονίκη

+30 2310 475 662

Καθημερινές : 9:00 - 14:00

info@hcds.gr

https://hcds.gr/epikoinonia/

30ο Πανελλήνιο Πνευμονολογικό Συνέδριο – ΕΠΕ

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Σας καλωσορίζω στην ιστοσελίδα του 30ου Πανελληνίου Πνευμονολογικού Συνεδρίου που θα γίνει στην Αθήνα από 16-19/12/2021. Η ειδικότητα της Πνευμονολογίας αναγνωρίστηκε στην περίοδο της πανδημίας ως η ειδικότητα αιχμής στη διαχείριση της. Αυτό αφορούσε όλες τις βαθμίδες υγείας. Η αναγνώριση της ειδικότητας όμως και ο χαρακτηρισμός της ως ειδικότητα αιχμής δεν αφορά μόνο τη διαχείριση της πανδημίας αλλά και μια πλειάδα άλλων παθήσεων του αναπνευστικού νοσήματος που έχουν σημαντική επίδραση στην καθημερινή νοσηρότητα. Ο ρόλος του Έλληνα Πνευμονολόγου είναι πλέον κομβικός και πολύπλευρος. Η έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του Πνεύμονα, η επείγουσα Πνευμονολογία, η διαχείριση των αποφρακτικών νοσημάτων των αεραγωγών, οι διάχυτες διάμεσες πνευμονοπάθειες, οι λοιμώξεις, η φυματίωση, η εντατική θεραπεία είναι ένα μέρος του πολύπλευρου αυτού ρόλου.

Το επόμενο Πανελλήνιο Πνευμονολογικό Συνέδριο θα γίνει σε μια περίοδο που θα έχει ήδη αποτιμηθεί το εμβολιαστικό πρόγραμμα, θα έχει πιθανά αποτυπωθεί ο μελλοντικός ενδημικός χαρακτήρας της πανδημίας αλλά και θα έχει -ελπίζουμε- γυρίσει η καθημερινότητα σε ένα πιο ελεύθερο επίπεδο.

Με αυτές τις συνθήκες το επόμενο συνέδριο της ειδικότητας μας θα έχει ένα πιο δυναμικό χαρακτήρα προσεγγίζοντας και τον νέο χαρακτήρα της εταιρίας. Θα είναι περισσότερο εξωστρεφές αποτυπώνοντας τη συνεργασία με άλλες επιστημονικές εταιρίες, θα έχει μια δυναμική συμμετοχή από ξένους ομιλητές με κύριο εκπρόσωπο τον Πρόεδρο της ERS,  θα αποτυπώνει το σημαντικό ρόλο των ομάδων εργασίας και φυσικά θα διαπραγματευτεί το ευρύ φάσμα της ειδικότητας μας σε φροντιστήρια, στρογγυλές τράπεζες, διαλέξεις και παρουσιάσεις ερευνητικών εργασιών.

Με αυτές τις σκέψεις σας καλώ να υποστηρίξουμε όλοι το Πανελλήνιο Συνέδριο της ειδικότητας μας και να δώσουμε ένα δυναμικό ραντεβού τον Δεκέμβριο του 2021 επιβεβαιώνοντας τον χαρακτηρισμό “Πνευμονολογία – Ειδικότητα αιχμής”.

 

Στέλιος Λουκίδης

Καθηγητής Ιατρικής ΕΚΠΑ
Πρόεδρος ΕΠΕ

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

στοιχεία σύνδεσης

Categories

Social Media Pages

Recent Posts

Archives

κοινοποιήστε στο :

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Skype
Email