Τζων Κέννεντυ 115

555 35, Πυλαία, Θεσσαλονίκη

+30 2310 475 662

Καθημερινές : 9:00 - 14:00

info@hcds.gr

https://hcds.gr/epikoinonia/

ΓΕΦΥΡΑ Πνευμονολογίας

Χαιρετισμός

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Τα τελευταία 2 έτη η πανδημία ανέδειξε την ειδικότητα της Πνευμονολογίας και την εγκατέστησε στη συνείδηση του ιατρικού κόσμου αλλά και της κοινωνίας ως ειδικότητα πρώτης γραμμής και καίριας σημασίας στην αναχαίτιση των πανδημικών κυμάτων. Ωστόσο, οι ιδιαιτερότητες της πανδημίας αποψίλωσαν την εκπαίδευση, απομόνωσαν τον ιατρικό κόσμο και εγκατέστησαν μια κανονικότητα επιστημονικής εσωστρέφειας.

Το Πνευμονολογικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Πατρών αφουγκραζόμενο τις αυξημένες ανάγκες σε εξωστρέφεια, επιστημονική επιμόρφωση και εκπαίδευση, διοργανώνει, με υβριδικό τρόπο, το Συνέδριο: «Γέφυρα Πνευμονολογίας», το οποίο θα πραγματοποιηθεί 3-5 Ιουνίου 2022, στην Πάτρα, στον πολυχώρο Royal Theater. Όπως συμβολικά αποκαλύπτει ο τίτλος, σκοπός του συνεδρίου είναι να ενώσει διαφορετικές επιστημονικές κοινότητες και ειδικότητες υπό το πρίσμα μιας σύγχρονης ολιστικής προσέγγισης των ασθενών με αναπνευστικά νοσήματα με σκοπό τη βέλτιστη αντιμετώπιση τους. Το συνέδριο περιλαμβάνει πλούσια θεματολογία που δεν ανταποκρίνεται μόνο σε καίρια κλινικά ζητήματα αλλά επεκτείνεται και στον χώρο της μεταφραστικής και βασικής έρευνας αναδεικνύοντας τη σημασία της μηχανιστικής σκέψης στη διάγνωση και τη θεραπεία του αναπνευστικού ασθενούς. Παράλληλα δίνεται η δυνατότητα, μέσα από σύγχρονα διαδραστικά σεμινάρια, (hands-on workshops) της πρακτικής εκπαίδευσης σε βασικές τεχνικές επείγουσας ιατρικής και επεμβατικής πνευμονολογίας, από τα οποία αναμένεται να προκύψει ξεκάθαρο όφελος για τον ιατρό κάθε ειδικότητας που εμπλέκεται στην διαχείριση του αναπνευστικού ασθενούς.

Με την ελπίδα και την προσμονή το συνέδριο αυτό να χτίσει «γέφυρες» επικοινωνίας και ανταλλαγής επιστημονικών απόψεων ανάμεσα στις ειδικότητες της Πνευμονολογίας, Καρδιολογίας, Παθολογίας, Ρευματολογίας, Νευρολογίας, Ογκολογίας, Νεφρολογίας, Γενικής Ιατρικής και Εντατικής Θεραπείας, από την πρωτοβάθμια έως την τριτοβάθμια φροντίδα υγείας, σας περιμένουμε – είτε δια ζώσης είτε διαδικτυακά – για ένα εποικοδομητικό τριήμερο.

Αργύριος Τζουβελέκης
Αν. Καθηγητής Πνευμονολογίας
Διευθυντής Πνευμονολογικού Τμήματος
Πανεπιστημίου Πατρών

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

στοιχεία σύνδεσης

Kατηγορίες

Recent Posts

Ιστορικό

κοινοποιήστε στο :

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on skype
Skype
Share on email
Email