Ιωάννη Κρανιδιώτη 2

555 35, Πυλαία, Θεσσαλονίκη

+30 2310 475 662

Καθημερινές : 9:00 - 14:00

info@hcds.gr

https://hcds.gr/epikoinonia/

Ενίσχυση του ΕΣΥ με ιδιώτες γιατρούς

Ενίσχυση του ΕΣΥ με ιδιώτες γιατρούς

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Δεδομένης της δραματικής αύξησης των περιστατικών με COVID-19 στη χώρα μας και ιδιαίτερα στη Β. Ελλάδα, θα θέλαμε να σας καλέσουμε να υποστηρίξετε το Εθνικό Σύστημα Υγείας, επιδεικνύοντας ενότητα και αλληλοβοήθεια. Υπάρχει η δυνατότητα μερικής ημερήσιας απασχόλησης, συμμετοχής μόνο σε εφημερίες ή και τα δύο, με παράλληλη λειτουργία του ιδιωτικού ιατρείου – σύμφωνα με τις πρόσφατες διατάξεις.

Παρακαλούμε όπως επισκεφθείτε τον παρακάτω σύνδεσμο και δηλώσετε το ενδιαφέρον σας, προκειμένου να συνδράμουμε όλοι στους συναδέλφους του ΕΣΥ.

Η πρόσκληση αφορά τις ειδικότητες της Αναισθησιολογίας, Παθολογίας, Πνευμονολογίας, Γενικής Ιατρικής και Καρδιολογίας.

Εκ μέρους του Δ.Σ. ΕΝΘΕ

Ο Πρόεδρος

Ηρακλής Τιτόπουλος
Επεμβατικός Πνευμονολόγος

Ενίσχυση του ΕΣΥ με ιδιώτες γιατρούς για εργασία σε κλινικές covid

Θεσσαλονίκη, 11 Νοεμβρίου 2021

Δυστυχώς στη Θεσσαλονίκη, το τελευταίο χρονικό διάστημα, η πίεση στο ΕΣΥ συνεχώς αυξάνεται, λόγω καθημερινών εισαγωγών περιστατικών covid-19, που δημιουργούν ανάγκες για περεταίρω ανάπτυξη κλινών για ασθενείς με κορωνοϊό. Αντίστοιχα αυξάνονται και οι ανάγκες για κλίνες ΜΕΘ.

Αγαπητές και αγαπητοί συνάδελφοι,

Είναι η ώρα που το ιατρικό σώμα, για άλλη μια φορά, πρέπει να επιδείξει ενότητα και αλληλοβοήθεια. Είναι η ώρα που πρέπει όλοι να σταθούμε δίπλα στους συμπολίτες μας που χρήζουν νοσηλείας. Καλούμαστε λοιπόν τώρα όλοι οι ιδιώτες ελευθεροεπαγγελματίες ιατροί, να συνδράμουμε τους συναδέλφους μας στο ΕΣΥ όπως κάναμε και στα προηγούμενα κύματα της πανδημίας, αποδεικνύοντας ότι οι γιατροί της Θεσσαλονίκης κάνουμε τη δική μας συστράτευση.

Σε διαφορετική περίπτωση λόγω των εκτάκτων υγειονομικών αναγκών που προκύπτουν καθημερινά, από την ερχόμενη εβδομάδα η επιστράτευση των ιδιωτών γιατρών θα είναι αναπόφευκτη.

Μπορούμε τώρα, να θέσουμε εμείς οι ίδιοι το πλαίσιο της συνεργασίας με το ΕΣΥ, για εργασία σε κλινικές covid, που μπορεί να είναι μερικής ή πλήρους απασχόλησης (8ωρο /5 μέρες την εβδομάδα), με ή χωρίς εφημερίες και αποζημίωση 2000 ευρώ για πλήρη απασχόληση που θα αναπροσαρμόζεται ανάλογα στην περίπτωση μερικής απασχόλησης. Η δε αποζημίωση για τις εφημερίες (24ώρου)  έχει οριστεί στα 250 ευρώ.

Υπάρχει επίσης δυνατότητα και απασχόλησης σε εθελοντική βάση χωρίς αμοιβή. Η συνεργασία  με το ΕΣΥ με αυτούς τους εθελοντικούς όρους δεν προϋποθέτει διακοπή της άσκησης ιδιωτικής ιατρικής.

Επιπλέον ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, μετά από απόφαση του Δ.Σ., θα μεριμνήσει ώστε όλοι όσοι εργαστούν ή εργάζονται ήδη στο ΕΣΥ έχοντας υπογράψει την αντίστοιχη σύμβαση, να διασφαλιστούν για όσο χρονικό διάστημα θα παραμείνουν συνεργαζόμενοι με το ΕΣΥ με συμβόλαιο αστικής ευθύνης με έξοδα του ΙΣΘ.

Η πρόσκληση αφορά τις ειδικότητες της Αναισθησιολογίας, Παθολογίας, Πνευμονολογίας, Γενικής Ιατρικής και Καρδιολογίας.

Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να συμπληρώσουν την παρακάτω φόρμα:

https://forms.gle/61FgyKRDRddfBeBg8

 

Με εκτίμηση

Ο Πρόεδρος

Νίτσας Νικόλαος

Χειρουργός Οφθαλμίατρος

Η Γεν. Γραμματέας

Dr. Χατζηδημητρίου Μαρία

Βιοπαθολόγος

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

στοιχεία σύνδεσης

Categories

Social Media Pages

Recent Posts

Archives

κοινοποιήστε στο :

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Skype
Email