Ιωάννη Κρανιδιώτη 2

555 35, Πυλαία, Θεσσαλονίκη

+30 2310 475 662

Καθημερινές : 9:00 - 14:00

info@hcds.gr

https://hcds.gr/epikoinonia/

Πρόγραμμα Μελίτη – Ιανουάριος – Φεβρουάριος 2023

Πρόγραμμα “ΜΕΛΙΤΗ”

Συνεχίζεται το πρόγραμμα ΜΕΛΙΤΗ που αφορά την Ενημέρωση, Πρόληψη και Πρώιμη Διάγνωση του Καρκίνου του Πνεύμονα.

Μια πανελλήνια δράση αποτέλεσμα της συνεργασίας της ΕΝΘΕ , του ΕΔΔΥΠΠΥ & των ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ

Η πρώτη ενημερωτική εκδήλωση του 2023, στο πλαίσιο του προγράμματος ΜΕΛΙΤΗ, πραγματοποιήθηκε στον Δήμο Θερμαϊκού, στους Νέους Επιβάτες-Περαία, στον χώρο του Δημοτικού Συμβουλίου, στις 20/1/2023 με ομιλήτρια την Πνευμονολόγο κα Αικ. Καζάκου.

Συνεχίστηκε το πρόγραμμα ΜΕΛΙΤΗ στον Δήμο Θερμαϊκού, στη Νέα Μηχανιώνα στον χώρο του ΚΑΠΗ, την Τετάρτη 25/1/2023 με την κα Αικ. Καζάκου, Πνευμονολόγο να μεταφέρει το μήνυμα της έγκαιρης διάγνωσης του Καρκίνου του Πνεύμονα.

Στις 30/01/2023, πραγματοποιήθηκε η ενημερωτική ομιλία για την σημασία της Έγκαιρης Διάγνωσης του Καρκίνου του Πνεύμονα «Μελίτη» στον Δήμο Ηγουμενίτσας.

Η κα Βασιλική Λάζου, Πνευμονολόγος, ανέλυσε στην ομιλία της τα αίτια που μπορούν να οδηγήσουν στον καρκίνο του πνεύμονα ενώ τόνισε ιδιαίτερα τη σημασία του προσυμπτωματικού ελέγχου με ετήσια χαμηλής δόσης αξονική τομογραφία θώρακος (LDCT).

Την εκδήλωση χαιρέτισε ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννης Λώλος και Αντιπρόεδρος Β’ ΕΔΔΥΠΠΥ ο οποίος μεταξύ άλλων δήλωσε: «Ακόμα μια φορά αποδεικνύουμε τη σταθερή μας στόχευση στην πρόληψη υγείας μέσα από δράσεις που υλοποιεί το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου μας. Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που στην προσπάθειά μας να καταστήσουμε την πρόληψη τρόπο ζωής των δημοτών μας έχουμε συνοδοιπόρο μας το ΕΔΔΥΠΠΥ».

Στις 9/2/2023, πραγματοποιήθηκε στον δήμο Καλλιθέας το πρόγραμμα ΜΕΛΙΤΗ, στο πλαίσιο του οποίου η Πνευμονολόγος Γιανναδάκη Αικατερίνη, πέρασε στους πολίτες το μήνυμα της έγκαιρης διάγνωσης του Καρκίνου του Πνεύμονα με τη διενέργεια της χαμηλής δόσης αξονικής τομογραφίας θώρακος.

Στις 17/2/2023, πραγματοποιήθηκε, στον Δήμο Μαρκοπούλου Μεσογαίας, ημερίδα Ενημέρωσης – Ευαισθητοποίησης για την Έγκαιρη Διάγνωση του Καρκίνου του Πνεύμονα «Μελίτη».
Το μήνυμα πέρασε μέσα από την ομιλία της η Ιατρός Πνευμονολόγος-Εντατικολόγος κα Κόνογλου Μαρία.

Την εκδήλωση Χαιρέτισε ο Δήμαρχος κος Αλλαγιάννης Κωνσταντίνος ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε «τη σπουδαιότητα της ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης σε θέματα υγείας με σκοπό την πρόληψη και έγκυρη διάγνωση». Επίσης στήριξαν με τη παρουσία τους ένας Δημοτικός Σύμβουλος, οι εργαζόμενοι των Κοινωνικών Δομών, οι εργαζόμενοι του βοήθεια στο Σπίτι, οι εργαζόμενοι του Κέντρου Υγείας Μαρκοπούλου καθώς και Κοινωνικοί εθελοντές και μέλη των ΚΑΠΗ του Δήμου

Στις 28/2/2023 πραγματοποιήθηκε Ημερίδα Ενημέρωσης – Ευαισθητοποίησης για την Έγκαιρη Διάγνωση του Καρκίνου του Πνεύμονα «Μελίτη» στον Δήμο Παύλου Μελά.

Το μήνυμα αυτό πέρασε μέσα από την ομιλία του ,ο Ιατρός κ. Σπυρόπουλος Γεώργιος.
 
Την Ημερίδα Χαιρέτισε η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής κ. Αμανατίδου Χαρά η οποία μεταξύ άλλων τόνισε: «Το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Παύλου Μελά στηρίζει την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των δημοτών για την Πρόληψη και την Προαγωγή Υγείας και συμμετείχε δυναμικά στο Πρόγραμμα Μελίτη.
Πολύ ενδιαφέρουσα και διαφωτιστική η παρουσίαση από τον Πνευμονολόγο-Φυματιολόγο κ. Σπυρόπουλο Γεώργιο. Τον ευχαριστούμε θερμά που μετέφερε με επιτυχία το μήνυμα για τον Προσυμπτωματικό Έλεγχο και την έγκαιρη διάγνωση του Καρκίνου του Πνεύμονα.»

Το αναλυτικό πρόγραμμα για τους μήνες Ιανουάριο – Φεβρουάριο έχει ως εξής:

Ιανουάριος - Φεβρουάριος 2023

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

blank

στοιχεία σύνδεσης

Categories

Social Media Pages

Recent Posts

Archives

κοινοποιήστε στο :

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Skype
Email