Ιωάννη Κρανιδιώτη 2

555 35, Πυλαία, Θεσσαλονίκη

+30 2310 475 662

Καθημερινές : 9:00 - 14:00

info@hcds.gr

https://hcds.gr/epikoinonia/

ethorax titopoulos

σύντομο βιογραφικό

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε Ιατρική στο Α.Π.Θ. Υπηρέτησε τη θητεία του σαν οπλίτης ιατρός. Ξεκίνησε το αγροτικό του στην Όλυμπο Καρπάθου, το ολοκλήρωσε στο Αερουγειονομείο του  «Μακεδονία».

Απέκτησε τον τίτλο του ειδικού πνευμονολόγου και αναγορεύθηκε διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής Α.Π.Θ.
Εκπαιδεύτηκε στην Επεμβατική Πνευμονολογία (βρογχοσκόπηση, υπερηχοβρογχοσκόπηση, άκαμπτο βρογχοσκόπιο, stents, θωρακοσκόπηση, ενδοσκοπική θεραπεία εμφυσήματος) σε εξειδικευμένα ιατρικά κέντρα της Γαλλίας (Μασσαλία), Ιταλίας (Μπρέσια, Φλωρεντία) και Τουρκίας (Κωνσταντινούπολη).

Διετέλεσε έμμισθος επιστημονικός συνεργάτης της Πνευμονολογικής Κλινικής Α.Π.Θ.
Υπήρξε υπεύθυνος πνευμονολογικού της Κλινικής «Αγ.Λουκάς» Θες/νίκη επί 10ετία.
Σήμερα είναι Διευθυντής της Πνευμονολογικής Κλινικής του Ιατρικού Διαβαλκανικού Κέντρου Θεσ/νίκης από την ίδρυσή του.

Κατέχει πλήθος επιστημονικών εργασιών που έχουν δημοσιευθεί σε ελληνικά και διεθνή ιατρικά περιοδικά, πλήθος εργασιών σε επιστημονικά διεθνή και ελληνικά συνέδρια.
Έχει κληθεί να προεδρεύσει σε πολλές επιστημονικές συνεδρίες και στρογγυλές τράπεζες.
Έχει συμμετοχή σε όλα σχεδόν τα συνέδρια Πνευμονολογίας στο εσωτερικό, σε πολλά ως ομιλητής, ενώ είναι μέλος ΟΕ πολλών εξ αυτών, μεταξύ των οποίων και αρκετών διεθνών.

Υπήρξε αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του ΓΝ «Γ. Παπανικολάου» (2004 – 2009).

Είναι εκλεγμένο μέλος του Δ.Σ. του ΕΔΔΥΠΠΥ, αρμόδιου οργάνου για τη χάραξη πολιτικών υγείας στη χώρα, καθώς και δημοτικός σύμβουλος του δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη.

Γνωρίζει καλά την Αγγλική γλώσσα.

Είναι παντρεμένος με την πνευμονολόγο-εντατικολόγο Δημητριάδου Βασιλεία, διευθύντρια ΜΕΘ ΓΝ. «Αγ. Δημήτριος» Θεσ/νίκης. Έχει μια κόρη κάτοχο δύο μεταπτυχιακών, η οποία εργάζεται ως χημικός στον ΦΟΔΣΑ.