Ιωάννη Κρανιδιώτη 2

555 35, Πυλαία, Θεσσαλονίκη

+30 2310 475 662

Καθημερινές : 9:00 - 14:00

info@hcds.gr

https://hcds.gr/epikoinonia/

Η Εταιρεία Νοσημάτων Θώρακος Ελλάδος (πρώην ΕΜΠΕΠΘ) ιδρύθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1982. 

Η έδρα της βρίσκεται στην οδό Ιωάννη Κρανιδιώτη 2 (Lamda Center / Κτίριο 1 / 2ος όροφος) στην Πυλαία Θεσσαλονίκης.

Σκοποί της Εταιρείας είναι:

  • Η προαγωγή και γενικά η επιστημονική προώθηση της ερευνητικής και εφαρμοσμένης πνευμονολογίας με όλα τα επιστημονικά μέσα και μεθόδους. Ιδιαίτερη έμφαση δίδεται στην προώθηση της έρευνας για τη διάγνωση των επαγγελματικών παθήσεων θώρακος.
  • Η επιμόρφωση των πνευμονολόγων και των ιατρών συναφών ειδικοτήτων σε πνευμονολογικά θέματα και σε αντικείμενα σχετικά με τα επαγγελματικά νοσήματα θώρακος.
  • Η με κάθε μέσο διάδοση προς το ευρύ κοινό της προληπτικής ιατρικής πνευμονολογίας και προληπτικής ιατρικής των επαγγελματικών νοσημάτων θώρακος, η οποία πραγματοποιείται:
    • Με τη διοργάνωση σεμιναρίων, διαλέξεων, δημοσίων συζητήσεων, μετεκπαιδευτικών μαθημάτων και άλλων εκδηλώσεων επιστημονικής επικοινωνίας, αυτοδύναμα ή με άλλες συγγενικές ελληνικές ή ξένες επιστημονικές οργανώσεις, με την ίδρυση εργαστηρίων, την έκδοση συγγραμμάτων ή περιοδικών, η χορήγηση υποτροφιών για μετεκπαίδευση και εξειδίκευση στην Πνευμονολογία και την ιατρική εργασία, η εκπόνηση ερευνητικών προγραμμάτων και η διενέργεια ερευνών που έχουν σχέση με τα επιστημονικά αντικείμενα των τομέων που καλύπτονται από τους σκοπούς του Σωματείου και ιδιαίτερα αυτών που παρουσιάζουν ευρύτερα εθνικό ενδιαφέρον.
  • Η συνεργασία και ανταλλαγή ιατρικών πληροφοριών με άλλες ελληνικές ή ξένες όμοιες ή συγγενικές επιστημονικές οργανώσεις και ιατρικούς ή άλλους επιστημονικούς συλλόγους της χώρας μας.
  • Η οργάνωση Πανελληνίων ή Διεθνών Συνεδρίων στην Ελλάδα με αντικείμενα σχετικά με τους σκοπούς του Σωματείου που έχουν αναφερθεί παραπάνω.

οι άνθρωποί μας

photo2 Κατερίνα Μαυρομάτη

Κατερίνα Μαυρομάτη

Γραμματειακή Υποστήριξη

Απόφοιτη Τμήματος Φυσικής, Σχολής Θετικών Επιστημών ΑΠΘ
Κάτοχος Msc Τμήματος Φυσικής, Σχολής Θετικών Επιστημών ΑΠΘ
Κάτοχος πιστοποιητικού ECDL
Άριστη γνώση της Αγγλικής, Proficient Communication
Γραμματειακή Υποστήριξη ΕΜΠΕΠΘ από το 2008

photo2 Μάριος Ψυχουλάρης

Μάριος Ψυχουλάρης

Υπεύθυνος Μηχανογράφησης

Απόφοιτος του τμήματος Πολιτικών Μηχανικών Τ.Ε.
Πτυχιούχος σχολής Η/Υ & Τεχνολογιών
Πτυχιούχος πληροφορικής ECDL και ECDL expert
Διδάσκει ECDL, ECDL expert και χρήση υπολογιστών
Επιστημονικός υπεύθυνος της PC-Systems.sid και help4PC (εμπόριο Η/Υ και αναλωσίμων, service H/Y, εγκαταστάσεις προγραμμάτων και δικτύων)
Τεχνικός υπεύθυνος στην web2all που δραστηριοποιείται κυρίως στη μελέτη, κατασκευή και προώθηση ιστοσελίδων, blog & e-shop, καθώς και άλλων λειτουργικών εφαρμογών Η/Υ
Γνωρίζει καλά την Αγγλική γλώσσα

photo2 Παναγιώτης Ζαμπίτης 1

Παναγιώτης Ζαμπίτης

Νομικός Σύμβουλος

Μ.Δ.Ε. Δημοσίου Δικαίου & Πολιτικών Επιστημών
Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω
Νομικός Σύμβουλος της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

Γνωμοδοτικό έργο και συστηματική ενασχόληση-εξειδίκευση στα αντικείμενα: Διοικητικό Δίκαιο (ακυρωτικές και ουσιαστικές διαφορές, διοικητική εκτέλεση, προσωρινή δικαστική προστασία, δίκαιο Ο.Τ.Α. α’ και β’ βαθμού, αστική ευθύνη του δημοσίου και ν.π.δ.δ., δημόσιες συμβάσεις, δημοσιοϋπαλληλικό, φαρμακευτική νομοθεσία, αδειοδοτήσεις, πολεοδομικό και περιβαλλοντικό δίκαιο, χωρικός σχεδιασμός, δίκαιο της υγείας κλπ.), Φορολογικό Δίκαιο, Κοινωνικοασφαλιστικό, Αστικό, Απαλλοτριώσεις κλπ.

Πλούσια δικαστηριακή εμπειρία στα δικαστήρια όλων των βαθμίδων και των δικαιοδοσιών, μεταξύ αυτών στο Συμβούλιο της Επικρατείας, το Ελεγκτικό Συνέδριο και τον Άρειο Πάγο.

Πρόσφατη σημαντική δικαστική επιτυχία του, η έκδοση απόφασης της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας και η κήρυξη του ν. 4093/2012 ως αντισυνταγματικού σχετικά με τις περικοπές του μισθολογίου των Ιατρών Ε.Σ.Υ., εξέλιξη που θέτει τις προϋποθέσεις για αποκατάσταση του ιατρικού μισθολογίου στα προ του 2012 επίπεδα.

Νομικός Σύμβουλος και πληρεξούσιος δικηγόρος σε υποθέσεις νομικών προσώπων δημοσίου (Διοικήσεις Υγειονομικών Περιφερειών, Νοσοκομεία, Δήμους κλπ.) και ιδιωτικού δικαίου, σε Δημοτικές Επιχειρήσεις και Οργανισμούς, επιχειρήσεις και οικονομικούς φορείς του ιδιωτικού τομέα.

photo2 Θωμάς Γαργάνης

Θωμάς Γαργάνης

Τεχνικός Ασφαλείας

Μηχανολόγος Μηχανικός Τ.Ε.
Ενεργειακός Επιθεωρητής

Δραστηριότητες

  • Άδειες Εγκαταστάσεων & Λειτουργίας Καταστημάτων, Εργοστασίων, Βιοτεχνιών, Βιομηχανιών, Πρατηρίων Υγρών Καυσίμων, Συνεργείων, Χώρων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος
  • Μελέτες Επιβλέψεις
  • Εγκρίσεις Περιβαλλοντικών Χώρων, ISO 9001-2000, Υπηρεσίες τεχνικού Ασφαλείας, Πιστοποιητικά Ενεργειακής Απόδοσης

 

photo2 Φένια Κλιάτση

Φένια Κλιάτση

Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων

Η Φένια Κλιάτση είναι δημοσιογράφος, μέλος της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας- Θράκης.
Από το 2000 κάνει πολιτικό/ οικονομικό ρεπορτάζ ενώ τα τελευταία χρόνια παρουσιάζει καθημερινά δύο εκπομπές ενημερωτικού περιεχομένου μέσα από τη συχνότητα της Βεργίνα Τηλεόρασης.
Έχει συνεργαστεί ως υπεύθυνη γραφείων τύπου σε οργανισμούς και φορείς.
Έχει εργαστεί σε τηλεοπτικούς σταθμούς, σε ραδιόφωνα της πόλης ,και σε ενημερωτικούς ιστότοπους αρθρογραφώντας και κάνοντας διαδικτυακές τηλεοπτικές εκπομπές .
Επίσης έχει συντονίσει πολλές μεγάλες εκδηλώσεις με θέματα οικονομικού, επιχειρηματικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος