Ιωάννη Κρανιδιώτη 2

555 35, Πυλαία, Θεσσαλονίκη

+30 2310 475 662

Καθημερινές : 9:00 - 14:00

info@hcds.gr

https://hcds.gr/epikoinonia/

Πορπόδης Κωνσταντίνος

Κωνσταντίνος Πορπόδης

Αναπληρωτής Καθηγητής Πνευμονολογίας ΑΠΘ

Ο Κωνσταντίνος Πορπόδης είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Πνευμονολογίας στην Ιατρική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και απασχολείται στην Πανεπιστημιακή Πνευμονολογική Κλινική του ΓΝΘ «Γ. Παπανικολάου. 

Έχει μετεκπαιδευτεί σε θέματα βρογχικού άσθματος, βρογχοσκόπησης και εργοσπιρομετρίας στη Πνευμονολογική κλινική του νοσοκομείου Dominicus Krankenhaus στο Ντύσσελντορφ της Γερμανίας, στην Επεμβατική Πνευμονολογία, στο Τμήμα Επεμβατικής Πνευμονολογίας, ΓΝΝΘΑ «Η Σωτηρία» και κατέχει πιστοποίηση στην εφαρμογή ενδοβρογχικού υπερήχου από την Ευρωπαική Πνευμονολογική Εταιρεία, ERS.

  •  Έχει τιμηθεί με τους συνεργάτες του με 23 βραβεία σε εθνικά συνέδρια. 
  • Έχει συμμετάσχει σε 82 στρογγυλές τράπεζες σε εθνικά συνέδρια 
  • Υπήρξε επιβλέπων Καθηγητής σε μία μεταδιδακτορική έρευνα και μέλος Τριμελούς Συμβουλευτικής Επιτροπής 8 Διδακτορικών Διατριβών και μέλος τριμελούς συμβουλευτικής επιτροπής 19 μεταπτυχιακών διπλωματικών εργασιών
  • Είναι επιστημονικός υπεύθυνος σε άνω των 20 ερευνητικών πρωτοκόλλων με αντικείμενο το άσθμα και τη ΧΑΠ και συν ερευνητής σε 50.
  • Επίσης συμμετέχει σε 5 πολυκεντρικά ερευνητικά πρωτόκολλα εκ των οποίων το 1 διεξάγεται με πρωτοβουλία ερευνητή (Κ. Πορπόδης).
  • Συμμετείχε στην Οργανωτική Επιτροπή 10 Πανελληνίων συνεδρίων και 40 σεμιναρίων και workshops.